Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana 25. manifestacija Sve se čaje okupiše u novoobnovljenom Domu kulture Ivankovo

U subotu i nedjelju, 6. i 7. travnja 2024. godine u novoobnovljenom Domu kulture Ivankovo održan je dvodnevni program 25. manifestacije Sve se čaje okupiše u organizaciji Općine Ivankovo i KUD-a “I.G.Kovačić” Ivankovo.

U subotu je program započeo na ivankovačkom mjesnom groblju gdje su upaljene svijeće svim umrlim čajama, a program je nastavljen u Domu kulture Ivankovo gdje je održana tematska večer pod nazivom “Našim su šorom prolazili svati…” koju je osmislila i predvodila gospođa Ksenija Petričić, a na kojoj su sudjelovali KUD “I.G.Kovačić” Ivankovo, Srednja strukovna škola Vinkovci te Udruga umirovljenika europskih integracija Ivankovo.
Istoga dana održana je i izložba fotografija pod nazivom “Čaje” autora Dražena Bote.
U nedjelju je održan centralni program manifestacije koji je obuhvaćao blagoslov čaja i sudionika manifestacije u crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja, a zatim i tradicionalnu priredbu u večernjim satima na kojoj su osim našeg KUD-a sudjelovali i kulturno umjetnička društva iz Valpova, Tovarnika i Komletinaca, ivankovački čaje i čaje gosti te tamburaški sastav Berde band.
Programu su prisustvovali brojni gosti i mještani između kojih i obitelj pokojnog Joze Matakovića, akademskog slikara i scenografa, po kojem je velika, središnja dvorana novoobnovljenog Doma kulture Ivankovo dobila ime.
Obilježavanje 25. manifestacije Sve se čaje okupiše završilo je tradicionalnom svatovskom večerom.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi ove vrlo značajne manifestacije za našu Općinu te svim posjetiteljima na dolasku!
Skip to content