Vukovarsko-srijemska županija je na svojim službenim stranicama 06. ožujka 2023. godine objavila Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu.

Pomoć umirovljenicima koja se dodjeljuje ovim  Javnim pozivom odnosi se na pomoć osobama korisnicima mirovinskog prava sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije  u obliku vrijednosnog  bona u iznosu od 80,00 € koji će se dodjeljivati do najviše 4 puta godišnje. Vrijednosni bon se odnosi na paket s prehrambenim proizvodima lokalnih proizvođača.

Uvjeti koje moraju ispunjavati prijavitelji na Javni poziv:

  1. Prebivalište, odnosno stalni boravak na području Vukovarsko-srijemske županije;
  2. Podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u RH ili u inozemstvu;
  3. Mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus:

– samac………………………………………..…… 230,00 €

– dvočlana obitelj ……………………………… 450,00 €

  1. Podnositelj zahtjeva i supružnik ili izvanbračni drug ne smije imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, dionica i sl.) osim primanja po osnovi mirovinskog prava.

 

Javni poziv bit će otvoren 30 dana od dana objave na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije.

Sve informacije i potrebni obrasci u svezi Javnog poziva dostupni su na poveznici: https://www.vusz.hr/javni-pozivi-i-objave-vs-zupanije/javni-poziv-za-podnosenje-prijava-za-ostvarivanje-prava-na-pomoc-umirovljenicima-sa-prebiv-2 ili telefonskim putem – Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb: 032/344-214.

 

 

Skip to content