Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nastavak ulaganja u mjesna groblja – Sanacija mrtvačnice u Ivankovu

Općina Ivankovo već četiri godine ulaže financijska sredstva u infrastrukturu na grobljima u sva tri naselja kroz uređenje, opremanje mrtvačnice, hladnjače, izgradnju staza i dr.
Nakon izgradnje pomoćne zgrade „Sanitarni čvor i spremište” u dijelu groblja u naselju Ivankovo, Općina Ivankovo prišla je sanaciji i opremanju mrtvačnice.
Kroz sanaciju provedeni su građevinsko-obrtnički radovi (betonski, zidarski, tesarski, armirački, krovopokrivački, izolatorski, limarski, fasaderski, keramičarski, soboslikarski i stolarski radovi), vodovodni i kanalizacijski radovi te sustav grijanja.
Vrijednost provedenih-ugovorenih radova iznosila je 77.240,63 EUR ( s PDV-om) dok je stručni nadzor iznosio 1.375,00 EUR (s PDV-om).
Nadalje, provedeno je opremanje unutarnjih prostora novim namještajem i pogrebnom opremom u vrijednosti 8.306,32 EUR (s PDV-om).

Općina Ivankovo je tijekom 2023. godine u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda kandidirala projekt pod nazivom „Sanacija mrtvačnice u Ivankovu“.
Nakon Odluke o prolaznosti projekta potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta „Sanacija mrtvačnice Ivankovo“ između Općine Ivankovo i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim je Općini Ivankovo dodijeljen iznos od 34.000,00 EUR (s PDV-om).
Za provedbu programa „Sanacija mrtvačnice u Ivankovu“ i opremanje ukupno je izdvojeno 86.921,95 EUR (s PDV-om) od kojih je od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinanciran iznos od 34.000,00 EUR dok je iz Proračuna Općine Ivankovo izdvojeno 52.921,95 EUR.
Skip to content