KRATAK OPIS PROJEKTA:

Od mirne integracije Općina nastoji obnoviti infrastrukturu te poboljšati kvalitetu života svojih stanovnika, te je tako donijela plan razvojnih projekata među kojima je i izgradnja sportske infrastrukture, kao što je ova. Točnije, ovim projektom izgraditi će se rekreacijski centar sa fitness i street workout spravama, koji doprinosi lokalnoj zajednici u vidu razvoja osnovnoškolske djece, zbog blizine rekreacijskog centra osnovnoj školi, te razvoju sportskih klubova na području Općine te sportskih rekreativaca.

VRIJEDNOST PROJEKTA:

47.647,64 €

SUFINANCIRANJE MINISTARSTVA TURIZMA I SPORTA:

26.545,00 € (56%)

VLASTITA SREDSTVA:

21.102,64 € (44%)

CILJEVI I REZULTATI:

Osnovni cilj projekta Izgradnja rekreacijskog centra jest poticanje razvoja sportske infrastrukture čime bi se podigla kvaliteta života u Općini Ivankovo kroz postavljanje fitness i street workout igrališta za vježbanje.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. pojačati kapacitete nedostatne i neadekvatne sportske infrastrukture na području Općine Ivankovo;
  2. potaknuti zdravi način života te aktivno bavljenje sportom;
  3. socijalizacija mladih i povećanje stupnja društvenog razvoja;
  4. osigurati adekvatan prostor za bavljenjem sportom;
  5. povećati standard, kvalitetu života te zadovoljstvo lokalnog stanovništva.

Implementacijom projekta izgraditi će se rekreacijski centar za vježbanje na otvorenom, te će se podići svijest o važnosti zdravlja i radne učinkovitosti stanovništva. Također, postavljanjem sprava osim kod sportaša, doprinijeti će se i razvoju psihofizičke sposobnosti i kod djece, te ih potaknuti na redovito tjelesno vježbanje.

Skip to content